Een opvoerband is ook wel bekend als bulktruckloader of silowagenbelader en wordt gebruikt binnen verschillende industrieën. Zo wordt hij veelal gebruikt bij het laden van vrachtwagens met bulkgoederen en is hij zowel binnen de landbouw- als de industriële sector een goede toevoeging om onder andere tijd te besparen met het verwerken van de goederen. Bij ARS Rental hebben we een breed assortiment aan onder andere opvoerbanden. Weten of een opvoerband bij jouw project of uitdaging past? We vertellen je er graag meer over. Ook kun je direct vrijblijvend contact op nemen met onze specialisten. 

Waarvoor kan een opvoerband ingezet worden?

Binnen de landbouw industrie wordt een opvoerband vooral ingezet bij het laden van agribulk, zoals bijvoorbeeld spruiten, wortelen en aardappelen in een vrachtwagen. Daarnaast is hij ook zeer geschikt voor het transporteren van producten zoals zand, grind, grond en andere producten uit de industriële sector. Ook is een opvoerband een handige machine die je kan helpen bij het vullen van bijvoorbeeld bigbags. Naast dat een opvoerband veel tijd kan besparen, is hij ook nog eens heel eenvoudig te bedienen met de verschillende knoppen aan de zijkant van de machine. Hierdoor is hij makkelijk te verplaatsen en kun je de opvoerband op elke gewenste plek gebruiken. Combineer de opvoerband met een doorvoerband om een langere afstand te overbruggen. 

Hoe werkt een opvoerband?

De opvoerband kan wordenuitgerust met een vergrote instorttrechter waardoor deze makkelijk te beladen is met bijvoorbeeld een shovel. Deze trechter is voorzien van een grofvuilrooster waardoor ongewenst vuil achter blijft en daardoor niet in de productielijn of vrachtwagen terecht komt. Door de makkelijke bediening en wielen onder de opvoerband is hij gemakkelijk te verplaatsen en dus erg mobiel. Ook kun je de opvoerband helemaal afstemmen op jouw project en/of goederen doordat hij voorzien is van onder andere een frequentieregelaar en line control. Dit maakt de opvoerband ook zeer geschikt voor het verwerken van fijneren producten zoals bijvoorbeeld kleine korrels of granulaat. Wanneer je een langere afstand wilt overbruggen kan de opvoerband ook een geschikte oplossing zijn. Zo kun je hem combineren met een doorvoerband. Voor deze en andere oplossingen ben je bij ARS Rental aan het juiste adres.  

Ontdek wat een opvoerband voor jouw project kan beteken

De aanschaf van een opvoerband kan erg prijzig zijn. Daarom bieden wij bij ARS Rental een breed assortiment opvoerbanden en andere machines. Zo kun je er al een huren vanaf € 475,- per week. Wil je weten of een opvoerband de juiste optie is binnen jouw bedrijf of project? Bij ARS Rental kijken onze expert graag met je mee. Met ruim 15 jaar ervaring hebben we alle kennis in huis om tot een passende totaaloplossing te komen. Zo heb je naast opvoerbanden, ook de keus uit diverse andere machines. Wanneer je kiest voor huren bij ARS Rental, kies je voor zekerheid. Zo hoef jij je niet druk te maken over installatie en reparatie. Ook staan we 24 uur per dag 7 dagen in de week voor je klaar om jou de best mogelijke service te bieden. Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk het volledige aanbod opvoerbanden. Toch liever een opvoerband aanschaffen? Ook dat kan bij ARS Rental! Bekijk het aanbod hier

Neem contact met ons op

Meer weten over onze machines? Een technisch oog laten meekijken bij uw uitdaging? Een totaaloplossing van een specialist met meer dan 15 jaar aan kennis en ervaring?

Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvende (huur) offerte op.

    Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte en ontvang updates rondom ARS-Rental!