De aanschaf van een hopper kan flink in de papieren lopen. Huur daarom een hopper of een van onze andere machines bij ARS Rental. Voor de hopper worden veel verschillende namen gebruikt. Zo staat hij ook wel bekend als doseerhopper of doseerbunker. Het is een machine die veelal gebruikt wordt bij het verwerken van agribulk en grond of zand. Daarnaast is hij ook goed te gebruiken met andere machines waaronder een doorvoerband. Bij ARS Rental hebben we een breed assortiment en denken we graag met je mee voor een totaaloplossing op maat. Bekijk ons hele assortiment machines of neem contact op voor een vrijblijvend advies. 

Het gebruik van een hopper

Een hopper is uitgerust met een ontvangstbuffer en hierdoor gemakkelijk te beladen met bijvoorbeeld een shovel. Vooral in de industrie wordt er veel gebruik gemaakt van een hopper voor het verwerken van producten zoals puin, grond, zand en grind.

Maar ook in de agrarische sector bij het verwerken van agribulk waaronder spruiten, aardappelen, wortelen en uien, kun je met een hopper veel tijd en mankracht besparen. Maar dit is niet de enige toepassing waarbij een hopper handig kan zijn. Ook binnen de industriële sector is deze machine goed te gebruiken.

Hoe werkt een hopper?

De bandbreedtes van onze hoppers variëert tussen de 2500 mm en 2800 mm. Ook zijn er verschillende bandlengtes welke op kunnen lopen tot wel 9130 mm. Met een capaciteit van 850 ton per uur kun je met deze machine veel mankracht en tijd besparen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier ons volledige aanbod hoppers. 

De hopper werkt als een ontvangst/doseerinstallatie om de producten welke aangeleverd worden met een shovel, vrachtwagen, kipper, dumper en of kraan te kunnen ontvangen, bufferen en gedoseerd doorvoeren. 

De bodemmat van een hopper is zeer robuust uitgevoerd met zware bodemondersteuning, hierdoor kan de hopper nog beter omgaan met grotere impact dan een gewone transportband. Door de bredere bodem is de buffercapaciteit groter, deze transporteerd het product naar de dwarsafvoerband. Daar kan het gedoseerd worden doorgevoerd naar een andere transportband zoals bijvoorbeeld een hallenvuller om het product te kunnen verladen of transporteren. 

Hopper gebruiken in combinatie met andere machines

Nu kun je een hopper makkelijk beladen met bijvoorbeeld een shovel. Maar ook wanneer je een langere afstand wilt overbruggen is een hopper, in combinatie met andere machines, een goede toevoeging binnen jouw project of uitdaging. Zo is hij goed te combineren met onder anderen een doorvoerband. De doorvoerband kan gebruikt worden voor zowel het beladen als het lossen van de hopper. Weten of een combinatie van onze machines passend is voor jou? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een totaaloplossing. 

Weten of een hopper de juiste keuze is binnen jouw project? 

De aanschaf van een hopper en/of andere machines kan een flinke investering zijn. Daarom bieden we bij ARS Rental de mogelijkheid om deze en andere machines te huren. Het huren van een hopper kan al vanaf €1.450,- per week. Daarnaast zijn onze huurtermijnen flexibel en kun je snel aan de slag met een of meerdere van onze machines. Wil je weten of een hopper de passende oplossing is binnen jouw uitdaging of project? Bij ARS Rental kijken onze expert graag met je mee. Met ruim 15 jaar ervaring hebben we al de nodige uitdagingen voorbij zien komen en we doen er dan ook alles aan om samen tot een passende totaaloplossing te komen. Zo heb je naast eenhopper, ook de keus uit diverse andere machines. Wanneer je kiest voor huren bij ARS Rental, kies je voor zekerheid. Zo hoef jij je niet druk te maken over installatie en reparatie. Ook staan we 24 uur per dag 7 dagen in de week voor je klaar om jou de best mogelijke service te bieden. Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk het volledige aanbod hoppers. Toch liever een hopper aanschaffen? Ook dat kan bij ARS Rental! Bekijk het aanbod hier.

Neem contact met ons op

Meer weten over onze machines? Een technisch oog laten meekijken bij uw uitdaging? Een totaaloplossing van een specialist met meer dan 15 jaar aan kennis en ervaring?

Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvende (huur) offerte op.

    Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte en ontvang updates rondom ARS-Rental!