Hallenvullers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Doordat ze zo divers zijn, kunnen ze in verschillende sectoren gebruikt worden. Zo kun je een hallenvuller of ook wel een scheepsbelader vaak voor meer dingen gebruiken dan je in eerste instantie zou denken. 

Binnen welke sectoren biedt het gebruik van een hallenvuller een oplossing?

Dat een hallenvuller in verschillende sectoren toepasbaar is werd zojuist al even genoemd maar hieronder vind je welke mogelijkheden er onder andere zijn.

Landbouw; Hallenvullers zijn zeer geschikt voor het vervoeren van onder andere aardappels, wortelen en bieten naar een bewaarloods, deze kan de machine afvullen door tijdens het draaien met product te zwenken, in en uitschuiven en omhoog/omlaag bewegen.  

Industrie; Met zijn hoge capaciteit is hallenvuller ideaal bij het opslaan of transporteren van onder anderen kolen en ertsen. Daarnaast kun je met het gebruik van een hallenvuller/scheepsbelader gemakkelijk zand, grind, grond of andere materialen afvoeren of transporteren.

Doordat je gemakkelijk kunt schakelen tussen de zwenk- en de rijstand van de mobiele hallenvuller is hij makkelijk in gebruik. De grote zwenkwielen zorgen ervoor dat hij makkelijk hanteerbaar is en is daardoor prima te verrijden.

Tijdens het afvullen van een hal of loods kan de hallenvuller alle bewegingen maken, zoals in- en uitschuiven, zwenken en omhoog en omlaag bewegen. Zowel met de automatische zwenkstand als met de afstandbediening kan op deze manier een loods op een efficiente manier worden gevuld. Ook wanneer de hallenvuller als scheepsbelader wordt gebruikt, is het beladen van een schip hierdoor erg eenvoudig.

Toepassingen hallenvuller

Eerder werd het al kort benoemd, maar de hallenvuller is voor meer materialen en producten geschikt dan je misschien in eerste instantie zou denken. Naast dat de mobiele hallenvuller een uitkomst kan bieden bij het opslaan van agrarische bulkgoederen zoals aardappelen, uien, bieten, spruiten en nog veel meer, is hij ook zeer geschikt om te gebruiken binnen de industrie. Zo vergemakkelijkt hij onder andere het verladen en transporteren van grondstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, puin, zand, biomassa, houtpellets, kunstmest en zout. Ook zijn er hallenvullers die beschikken over een gladde band. Hierdoor is de mobiele hallenvuller zeer geschikt voor het transporteren van onder andere slib en dikke fractie mest. 

Wat zijn de voordelen van een mobiele hallenvuller?

Niet alleen is de hallenvuller met zijn grote zwenkwielen makkelijk te verrijden, ook de afmetingen zijn zeer divers. Zo variëren de bandbreedtes van 800 mm tot 1000 mm. Ook de lengte van de band varieert en is uitschuifbaar. Onze kortste hallenvuller heeft een bandlengte die ingeschoven 8500 mm en uitgeschoven tot wel 15000 mm kan reiken. Hiermee heeft de hallenvuller een capaciteit die kan oplopen tot 100 ton per uur. Maar ook wanneer je op zoek bent naar een hogere capaciteit tot 850 ton/uur of een langere bandlengte tot wel 26 meter kun je terecht bij ARS Rental. Bekijk ons complete assortiment.

Wat zijn de mogelijkheden bij ARS Rental?

Bij ARS Rental denken we graag met je mee. Zo kijken we graag samen naar een oplossing voor verschillende technische uitdagingen. Met meer dan 15 jaar kennis en ervaring is ARS Rental dé partner voor flexibele huur & verkoop van mobiele hallenvullers. Naast hallenvullers vind je bij ons een breed assortiment aan andere mobiele machines, zoals opvoerbanden, doorvoerbanden en (doseer)hoppers. ARS Rental biedt daarnaast ook totaaloplossingen aan om een juist uitgevoerde installatie te garanderen. Ook vinden we een goede, persoonlijke service belangrijk en staan daarom 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact met ons op

Meer weten over onze machines? Een technisch oog laten meekijken bij uw uitdaging? Een totaaloplossing van een specialist met meer dan 15 jaar aan kennis en ervaring?

Neem direct contact met ons op of vraag een vrijblijvende (huur) offerte op.

    Meld je aan voor de nieuwsbrief

    Blijf op de hoogte en ontvang updates rondom ARS-Rental!